Kapelica Dobrna- mozaik Sveti Duh

Prvi večji projekt. Uf, zelo sem ga vesela, ampak kako se ga naj lotim? Ah nič, kar grem na sam kraj, kjer stoji kapelica, ki je še v popolnoma surovem stanju. Samo stoji in čaka… name, na steklarja, na pleskarje… Stoji na glavnem krožišču pred Dobrno, le nekaj metrov stran od svoje predhodnice, ki so jo leta 1976 podrli zaradi izgradnje ceste. Leta 2020 jo je Občina Dobrna ponovno postavila, da bo ponovno vsebinsko bogatila življenje Dobrčanov.

Naredim izmero pročelja pod slemenom in se doma za mizo lotim risanja. Ker je bilo naročilo upodobiti Svetega Duha, ga izrišem kot golobčka. Ki gleda na nas, po predlogi slike v baziliki sv. Petra v Vatikanu. Temu je sledilo tisto, kar počnem najraje, sestava mozaika. Delo mi krasno teče, zelo sem zadovoljna, z izbiro motiva, z izdelkom, z izbranimi barvami. Me vodi sveti Duh?

Po dobrem mesecu dela je sledila montaža, kjer mi je na pomoč priskočil moj mož, s katerim se poleg življenjskih dogodkov, zelo dobro ujameva tudi pri vsakem delu. Montaža je pravo zidarsko delo, nenavadno za žensko, ampak brez tega pač projekt ni zaključen. Rada imam od dela umazane roke, saj vem, da se je to vredno končnega rezultata. Meni se že zdi tako, kaj pa menite vi!?

 

Podatki o podjetju:

SWANMOSAIX, Marija Černivšek s.p.

Kocbekova cesta 1

3342 Gornji grad

Davčna številka: 27904741

Matična številka: 8833664000

Prijavite se na naše novičke

Bodite pravočasno obveščeni o naših novostih in akcijah.

GDPR

Uspešno ste se prijavili